Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η ανθοθεραπεία;

Η ανθοθεραπεία είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας που ανακαλύφτηκε από τον Ουαλό γιατρό E. Bach και βασίζεται στη χρήση σκευασμάτων που προέρχονται από εγχύματα ανθέων διαφόρων φυτών. Η βασική δράση των σκευασμάτων αυτών είναι ότι αλλάζουν τη διάθεση των ανθρώπων και έτσι βοηθούν στην αποκατάσταση της υγείας (για περισσότερα διαβάστε στο βιβλίο των Νέων Συμμάχων στην υποσελίδα «Υλικό»).

Τι είναι τα ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα είναι εγχύματα από άνθη διάφορων φυτών και το καθένα τους έχει μια συγκεκριμένη επίδραση πάνω στη διάθεση μας. Ο τρόπος παρασκευής τους τα καθιστά ακίνδυνα και μπορούν να ληφθούν από τον καθένα. (για περισσότερα διαβάστε στο βιβλίο των Νέων Συμμάχων στην υποσελίδα «Υλικό»).

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι Νέοι Σύμμαχοι;

Οι Νέοι Σύμμαχοι είναι συνθέσεις ανθοϊαμάτων και δημιουργήθηκαν από την κλινική εμπειρία. Κάθε Σύμμαχος έχει συγκεκριμένη δράση σε κάποια κατάσταση που μπορεί να την αναγνωρίσει ο καθένας χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Επίσης άλλο ιδιαίτερο στοιχείο των Νέων Συμμάχων είναι ότι περιέχουν νέα ιάματα από τον Ελληνικό χώρο που αποδείχτηκαν με ειδικά πειράματα (δες στο βιβλίο των Νέων Συμμάχων στην υποσελίδα «Υλικό»)

Ποιοι μπορούν να πάρουν τους Νέους Συμμάχους;

Τους Νέους Συμμάχους μπορεί να τους πάρει ο καθένας, είτε είναι παιδί είτε ενήλικας. Στα παιδιά απλά τροποποιείται η δοσολογία. Μπορεί κάποιος αφού διαβάσει το βιβλίο να δει ποιος από τους Νέους Σύμμαχος του ταιριάζει και να τον πάρει.

Έχουν παρενέργειες οι Νέοι Σύμμαχοι;

Οι Νέοι Σύμμαχοι όπως και όλα τα ανθοϊάματα δεν εμφανίζουν παρενέργειες και αυτό εξαιτίας του τρόπου που παρασκευάζονται, υπάρχει όμως η περίπτωση κάποιος να έχει αλλεργία στο μπράντυ που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό. Στα 20 χρόνια που χρησιμοποιώ τα ιάματα στην πρακτική μου, δεν είδα ποτέ καμία παρενέργεια.

Παίρνω φάρμακα της κλασικής ιατρικής, μπορώ να πάρω και ανθοϊάματα παράλληλα;

Τα ανθοϊάματα μπορούν να δοθούν παράλληλα με φάρμακα της συμβατικής ιατρικής χωρίς καμία αλληλεπίδραση και αυτό γιατί τα ανθοϊάματα είναι ενεργειακά φάρμακα και δεν επηρεάζουν τη δράση των χημικών φαρμάκων της συμβατικής ιατρικής.

Παίρνω ομοιοπαθητικά φάρμακα, μπορώ να πάρω και ανθοϊάματα μαζί;

Το ίδιο που ισχύει με τα κλασικά φάρμακα ισχύει και με τα ομοιοπαθητικά, μπορεί δηλαδή κάποιος να πάρει παράλληλα και ανθοϊάματα χωρίς καμία αλληλεπίδραση. Τα ανθοϊάματα δεν επιδρούν με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα γιατί δεν είναι δυναμοποιημένα όπως τα ομοιοπαθητικά.

Μπορώ να πάρω ανθοϊάματα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα ανθοϊάματα είναι πολύτιμα γιατί δεν έχουν παρενέργειες και μπορούν να δοθούν άφοβα. Είναι πολύ χρήσιμα γιατί καλύπτουν μεγάλο φάσμα των αρνητικών διαθέσεων που εμφανίζονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε νεογνά και βρέφη μπορούν να δοθούν τα ανθοϊάματα;

Στα ανθοϊάματα χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό το μπράντυ και γι’ αυτό αποφεύγουμε την άμεση χρήση στα νεογνά και τα βρέφη, υπάρχει όμως η δυνατότητα να παίρνει η μητέρα το ίαμα που χρειάζεται δέκα λεπτά πριν το θηλασμό οπότε το βρέφος θα πάρει τη δόνηση του ιάματος μέσα από το γάλα.

Διαβάζοντας το βιβλίο είδα ότι μου ταιριάζουν πάρα πολλοί Σύμμαχοι και δεν ξέρω ποιόν να πάρω. Τι να κάνω;

Σε μια τέτοια περίπτωση καλό είναι να πάρετε για 2 εβδομάδες το Νέο Σύμμαχο “Διαύγεια” που θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τι είναι πιο κεντρικό τώρα στη ζωή σας και να επιλέξετε στη συνέχεια τον πιο κατάλληλο Σύμμαχο.

Μπορώ να πάρω ταυτόχρονα περισσότερους από έναν Συμμάχους;

Ναι, μπορεί κάποιος να πάρει μέχρι και δύο Συμμάχους την ίδια περίοδο και πάντα στην περίπτωση που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Καλό όμως είναι να παίρνεται μόνος του κάθε Σύμμαχος για να μη μπερδεύονται οι ενέργειες. Όταν χρησιμοποιούνται περισσότεροι Σύμμαχοι καλό είναι να μην παίρνονται ταυτόχρονα αλλά με διαφορά τουλάχιστον μίας ώρας.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι οι Σύμμαχοι που αγοράζω είναι αυθεντικοί;

Καταρχήν πρέπει το μπουκαλάκι που αγοράζετε να είναι σφραγισμένο με πώμα ασφαλείας, επίσης κάθε Σύμμαχος έχει μια μαντάλα ξεχωριστή στην ετικέτα καθώς επίσης την υπογραφή του ιατρού Ανδρέα Ζαρκαδούλα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα παραπάνω τότε αυτό που πήρατε δεν είναι γνήσιο.

Εάν έχω ήδη μεγάλη βελτίωση με κάποιο Σύμμαχο θα πρέπει να συνεχίσω τη λήψη του ή να σταματήσω;

Η εμπειρία έδειξε ότι η συνέχιση της λήψης των Συμμάχων για τουλάχιστο 15 μέρες μετά τη βελτίωση μεγιστοποιεί τα θεραπευτικά αποτελέσματα και βοηθάει στο να μην υπάρχουν υποτροπές.

Ενώ εγώ έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα με τους Συμμάχους, δεν μπορώ να πείσω τους φίλους μου να τα δοκιμάσουν. Τι θα μπορούσα να τους πω;

Μπορείτε να τους δώσετε να διαβάσουν το βιβλίο των Νέων Συμμάχων και να συζητήσετε μαζί τους για τη δική σας εμπειρία. Από κει και πέρα αφήστε τους να επιλέξουν μόνοι τους αν θα ήθελαν να ακολουθήσουν αυτή την προσέγγιση.

Μπορώ να επιλέξω κάποιο Σύμμαχο για κάποιον άλλο και να του τον δώσω χωρίς αυτός να το γνωρίζει;

Γενικότερα δεν είναι σωστό να δώσουμε σε κάποιον κάτι χωρίς τη θέληση του και το ίδιο ισχύει και για τα ανθοϊάματα. Παρόλο που είναι εντελώς ακίνδυνα, θα πρέπει κάποιος να συμφωνήσει να τα πάρει με τη θέληση του. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά που δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτά και για τα οποία υπεύθυνοι είναι οι γονείς. Συνεπώς, αν βλέπουμε ότι κάποιος χρειάζεται ένα Σύμμαχο καλό είναι να τον ενημερώσουμε και να επιλέξει ο ίδιος αν θα τον πάρει ή όχι.

Στα ζώα μπορούμε να δώσουμε ανθοϊάματα;

Ναι, και τα ζώα μπορούν να πάρουν ανθοϊάματα και τα αποτελέσματα είναι εξίσου καλά. Η δράση των ιαμάτων στα ζώα είναι και μία από τις αποδείξεις ότι τα ανθοϊάματα δεν δρουν με αυθυποβολή. Βέβαια στα ζώα είναι κάπως πιο δύσκολο να βρούμε ποια ιάματα χρειάζονται αλλά με λίγη εκπαίδευση και παρατηρητικότητα αυτό είναι εφικτό.

Μπορώ να παρασκευάσω μόνος μου τους Συμμάχους;

Ο καθένας μπορεί να παρασκευάσει ιάματα και να τα χρησιμοποιεί για τον εαυτό του, δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει τα ονόματα των Νέων Συμμάχων γιατί αυτά είναι κατοχυρωμένα και χρησιμοποιούνται μόνο για τους Συμμάχους που παρασκευάζονται υπό την επίβλεψη του ιατρού Α. Ζαρκαδούλα και φέρουν την υπογραφή του.

Άκουσα πως αν τα ιάματα είναι κοντά σε κινητό τηλέφωνο μπορεί να χάσουν τη θεραπευτική τους ιδιότητα. Αληθεύει αυτό;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Τα ανθοϊάματα είναι ενεργειακά φάρμακα και μπορεί να αδρανοποιηθούν από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και πολλή ζέστη. Αν πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας τα ανθοϊάματα πρέπει να τα έχετε τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο η μέσα σε σακουλάκι που από μέσα έχει επένδυση αλουμινίου.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η δράση των ιαμάτων οφείλεται στην αυθυποβολή. Υπάρχει κάποια αλήθεια σ’ αυτό;

Αυθυποβολή υπάρχει σε όλα τα θεραπευτικά συστήματα επομένως και στα ανθοϊάματα, αλλά τα ανθοϊάματα δρουν και σε μικρά παιδιά και στα ζώα όπου δεν ισχύει το φαινόμενο της αυθυποβολής. Μία άλλη απόδειξη της δράσης των ανθοϊαμάτων είναι τα provings (περισσότερα διαβάστε στο βιβλίο των Νέων Συμμάχων στην κατηγορία «Υλικό»).

Πόσο συχνά μπορώ να παίρνω ένα Νέο Σύμμαχο;

Ανάλογα με την περίπτωση, άλλοι Σύμμαχοι είναι για μακροχρόνια λήψη και άλλοι για πιο βραχεία. Η συνήθης δοσολογία είναι επτά σταγόνες τρεις φορές την ημέρα. Ωστόσο, σε οξείες περιπτώσεις μπορεί κανείς να πάρει όσες παραπάνω δόσεις νομίζει ότι χρειάζεται. (για περισσότερα διαβάστε στο βιβλίο των Νέων Συμμάχων στην κατηγορία «Υλικό»).

Σε βαριά κατάθλιψη βοηθούν οι Σύμμαχοι;

Η βαριά κατάθλιψη είναι πολύ σοβαρή ασθένεια και πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείται από ψυχίατρο, μπορούν όμως παράλληλα να δοθούν και ανθοϊάματα αν συμφωνεί ο θεράπων ιατρός. Η βοήθεια των Νέων Συμμάχων και στις βαριές περιπτώσεις είναι ουσιαστική.

Θέλω να αδυνατίσω, θα μπορούσα να πάρω κάποιο Σύμμαχο;

Πολλές φορές τα αίτια της παχυσαρκίας και της βουλιμίας είναι ψυχολογικά οπότε έχουν ένδειξη και οι Νέοι Σύμμαχοι. Θα πρέπει να δείτε ποιος Σύμμαχος σας ταιριάζει και να τον πάρετε κάνοντας όμως παράλληλα και κάποια δίαιτα που θα προτείνει κάποιος ειδικός. Οι Σύμμαχοι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ψυχικής ισορροπίας που χρειάζεται κάποιος για να αρχίσει μια προσπάθεια. Οι κυριότεροι Σύμμαχοι που βοηθούν είναι η Διεκπεραίωση, η Απεξάρτηση, η Αποφόρτιση και η Αλυπία.

Πως θα ενημερωθώ για το πότε και που γίνονται σεμινάρια για τους Νέους Συμμάχους;

Η ενημέρωση για τα σεμινάρια θα γίνεται από τα φαρμακεία που έχουν τους Νέους Συμμάχους καθώς και από σχετική ανακοίνωση που θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα. Επίσης μπορεί κανείς να γραφτεί στο newsletter για να λαμβάνει σχετικές ενημερώσεις.

Θέλω να συμμετέχω κι εγώ σε κάποιο proving, πώς θα ενημερωθώ για το πότε και που γίνονται;

Και για τα provings θα γίνονται ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα μας, οπότε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας μας τα στοιχεία σας στο info@greek-flower-remedies.gr κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.