Νέοι Σύμμαχοι

Οι Νέοι Σύμμαχοι είναι 40 συνθέσεις ανθοϊαμάτων και ο καθένας τους ενδείκνυται για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση. Εδώ περιγράφονται οι κύριες ενδείξεις για κάθε Σύμμαχο και υπάρχει και η φωτογραφία της συσκευασίας που κυκλοφορούν στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το βιβλίο των Νέων Συμμάχων που βρίσκεται στην κατηγορία «Υλικό».

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ

Για το Σύμμαχο αυτό περισσότερο δυσκολευτήκαμε να βρούμε όνομα παρά να οριστικοποιήσουμε τη σύνθεση του. Η κεντρική ιδέα του Συμμάχου αυτού είναι “τα γράφω όλα κανονικά και δε με νοιάζει τίποτα, γιατί τίποτα δεν έχει αξία”. Είναι το ίαμα του ζαμανφουτισμού και όπως καταλαβαίνετε είναι για αυτούς που τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά και είναι συνέχεια “στην πρίζα”. Ο Σύμμαχος αυτός μας αποσυνδέει από την πρίζα,  δεν χαλαρώνει απλά το στρες όπως η Αποφόρτιση αλλά σβήνει τα πάντα.  Βοηθάει στο να αντιμετωπίζει κανείς τις καταστάσεις με αταραξία, χωρίς όμως να αποσύρεται και να αδιαφορεί αλλά παραμένοντας ενεργός και δραστήριος. Από την τετράχρονη πειραματική εμπειρία με αρκετούς ανθρώπους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση την οποία ενισχύει ο Σύμμαχος αυτός είναι σε όλους μας απαραίτητος σε πολλές στιγμές της ζωής μας.

ΧΑΡΑ


Υπάρχουν περιπτώσεις που η ζωή κυλάει ήρεμα και ενώ έχουμε την αίσθηση πως όλα είναι τακτοποιημένα, νιώθουμε πως κάτι λείπει. Η Χαρά ξαναφέρνει τη ζωντάνια και ξαναδίνει νόημα στην καθημερινότητα καθώς είναι το ίαμα – αντίδοτο στην ανία. Επίσης Η Χαρά δόθηκε με επιτυχία σε περιπτώσεις κατάθλιψης όπου όλα φαινόταν μαύρα και μάταια. Φαίνεται ότι κινητοποιεί ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Η δράση της πολλαπλασιάζεται αν δοθεί μαζί με τη Διεκπεραίωση σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ


Το ίαμα αυτό είναι μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε βλαπτικούς παράγοντες που έρχονται από το περιβάλλον. Οι βλαπτικές επιδράσεις μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής όπως συμπεριφορές από ανθρώπους, ακτινοβολίες, χημικά, κτλ. Είναι από τους πολύχρηστους Συμμάχους γιατί όλοι κατά περιόδους δεχόμαστε βλαπτικές επιδράσεις. Επίσης, είναι το ιδανικό ίαμα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να που όχι και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν. Το Ίαμα του Κένταυρου Χείρωνα δίνει σε κάποιον τη δύναμη να αντιστέκεται όταν αυτό χρειάζεται και να μην γίνεται «χαλί για πάτημα».

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ


Το Ίαμα του Φοίνικα είναι επίσης ένα από τα πολύχρηστα ιάματα γιατί δίνεται σε περιπτώσεις που κάποιος έχει αποτύχει σε αυτό που έκανε και νιώθει ότι δεν υπάρχει μέλλον. Ο Σύμμαχος αυτός έρχεται να δώσει κουράγιο για ένα καινούριο ξεκίνημα αλλά ταυτόχρονα δίνει και μια άλλη  οπτική για της αξίες της ζωής. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην κατάσταση της απελπισίας ότι όλα καταστραφήκαν και έτσι η βοήθεια αυτού του Συμμάχου είναι ανεκτίμητη.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ


Η έλλειψη επαρκούς ύπνου και ο κακός ή ανήσυχος ύπνος, ενδέχεται να οδηγήσουν σε έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα και να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και απόδοση ενός ατόμου. Είναι το ίαμα που βοηθάει όσους έχουν αϋπνίες που οφείλονται σε άγχος και συνεχείς σκέψεις. Το Ίαμα του Μορφέα βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε βαθιά. Σε περιπτώσεις που η αϋπνίες είναι επίμονες κα χρόνιες μπορεί μαζί με το ίαμα αυτό να δοθεί και κάποιο άλλο σκεύασμα που αποτελεί ένα μείγμα από μητρικά βάμματα διαφόρων φυτών*.

*φυτά όπως η βαλεριάνα και η πασιφλώρα είναι πολύ βοηθητικά για τις αϋπνίες. Η PHYTOFORMULA No 5 είναι ένα από τα διάφορα μείγματα από μητρικά βάμματα φυτών και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ


Ο Σύμμαχος αυτός έγινε για να βοηθήσει δίνοντας μια νέα ώθηση σε καταστάσεις όπου μία σχέση ερωτική ή φιλική έχει τελματώσει και δεν προχωράει. Μπορεί επίσης να δοθεί και σε περιπτώσεις όπου κάποιος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για κάτι, όπως πχ. τη δουλειά του. Σε πολλές περιπτώσεις η Ανανέωση μπορεί να δοθεί μαζί με το Ίαμα του Φοίνικα για να μας δώσει το κουράγιο να ξεκινήσουμε από την αρχή και σε άλλη βάση όλα τα θέματα της ζωής μας.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


Ο Σύμμαχος αυτός ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση που χρειαζόμαστε ενέργεια όπως σε περιπτώσεις ανάρρωσης από κάποια επέμβαση ή άλλη ασθένεια, αλλά και σε ανθρώπους που εργάζονται πολύ παραπάνω από τα όριά τους. Θα το σκεφτούμε σε κάθε περίπτωση υπερκόπωσης αλλά και σε μαθητές και σπουδαστές που διαβάζουν πολύ για τις εξετάσεις. Η  Υποστήριξη μαζί με την Συγκέντρωση ή τη Διαύγεια έχουν βοηθήσει πολλούς μαθητές να επιτύχουν το στόχο τους.


ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ


Ο Σύμμαχος αυτός έγινε αρχικά για να βοηθήσει ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και παθαίνουν jet lag. Βοηθάει στη γρήγορη προσαρμογή μετά από πολύωρες πτήσεις ή συνεχή ταξίδια. Η αλήθεια είναι όμως ότι η σπουδαιότερη χρήση του Συμμάχου αυτού είναι για ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες σε υπολογιστή και νιώθουν κούραση στα μάτια και πονοκέφαλο. Η εμπειρία από τη δράση του Συμμάχου αυτού σε ανθρώπους που η δουλειά τους είναι πάνω από έξι ώρες την ημέρα στον υπολογιστή είναι εξαιρετική.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ


Η Συμπόρευση είναι το ίαμα της αρμονίας. Βοηθάει τα μέλη οποιασδήποτε ομάδας να συνεργαστούν αρμονικά για να πετύχουν έναν κοινό στόχο. Θα το σκεφτούμε για διάφορες αθλητικές ομάδες, μουσικές, θεατρικές, κτλ. Μια άλλη σοβαρή ένδειξή του Συμμάχου Συμπόρευση είναι σε μουσικούς που πρέπει να βρεθεί αρμονία ανάμεσα στα διάφορα μέλη του σώματος για να μπορέσουν να εκτελέσουν σωστά το μουσικό έργο.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Ο  Σύμμαχος αυτός είναι κατάλληλος για κάθε περίπτωση που απαιτείται συγκέντρωση του μυαλού σε μια νοητική προσπάθεια. Είναι το κύριο ίαμα για μαθητές και σπουδαστές που διαβάζουν για εξετάσεις ή για να ολοκληρώσουν κάποια εργασία. Η παρατήρηση από πολύ μεγάλο αριθμό περιπτώσεων δείχνει ότι σε άλλους ανθρώπους δουλεύει πολύ καλύτερα η Συγκέντρωση και σε άλλους η Διαύγεια. Καλό είναι να μην παίρνονται μαζί αυτά τα δύο ιάματα αλλά να δοκιμάσει κάποιος ποιο τον βοηθάει περισσότερο. Μαζί με την Υποστήριξη φαίνεται ότι η Συγκέντρωση δουλεύει ακόμα καλύτερα.

 

ΞΕΧΡΕΩΜΑ


Ο συγκεκριμένος Σύμμαχος μπορεί να δοθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλά αρνητικά συναισθήματα από το παρελθόν. Όταν υπάρχουν χρόνιες συγκρούσεις με μέλη της οικογένειας ή άλλους ανθρώπους, όταν υπάρχουν παλιές πληγές και σοκ που δεν δουλεύτηκαν καθόλου και συνεχώς εμφανίζονται στο προσκήνιο (χωρισμοί, καβγάδες, αποτυχίες, κ.τ.λ.).  Αν θυμόμαστε να παίρνουμε 7 δόσεις Ξεχρέωμα μία ανά ώρα κάθε φορά που μας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα όπως έντονος θυμός, ζήλια, οργή, αίσθημα κατωτερότητας, μίσος κτλ., τότε θα αλλάξουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Είναι ο Σύμμαχος που μας βοηθάει να έχουμε μια δραστήρια μνήμη και έχει ιδιαίτερη αξία στην τρίτη ηλικία όπου τα προβλήματα μνήμης είναι έντονα καθώς εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα γεροντικής άνοιας ή της νόσου Αλτσχάιμερ. Η δράση του Συμμάχου ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τους Συμμάχους Διαύγεια και Ιάμα του Ερμή.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ


Η Μετάβαση δημιουργήθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους που βασανίζονται τις τελευταίες ώρες της ζωής τους ώστε να φύγουν για το μεγάλο ταξίδι ήρεμοι και χωρίς φόβο. Στην πορεία βέβαια άλλαξαν πολλά για αυτόν το Σύμμαχο γιατί αποδείχτηκε ότι βοηθάει σε κάθε περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο και φοβόμαστε για τι θα μας συμβεί. Έτσι έχει ένδειξη πριν από κάθε είδους χειρουργικές επεμβάσεις, πριν από επίσκεψη στον οδοντίατρο, πριν από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και πριν από εξετάσεις κάθε είδους. Επίσης σε συνδυασμό με το Σύμμαχο Ένταξη σε κάθε περίπτωση που βιώνουμε μια έντονη αλλαγή στη ζωή μας, για παράδειγμα σε παιδιά που πάνε πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό, νέοι που πάνε στο στρατό ή στο εξωτερικό για σπουδές, εγκυμοσύνη, κτλ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ…


Είναι το αντίδοτο των καταχρήσεων κάθε είδους. Μετά από αλκοόλ, σεξ ή φαγητό. Μπορεί να συνδυαστεί με το Σύμμαχο Υποστήριξη ή το Ίαμα ‘Άμεσης Επαναφοράς για πολύ γρήγορη επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ


Ο Σύμμαχος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Δημιουργήθηκε για τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού. Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κρίσεις πανικού και έντονες φοβίες που τους καθηλώνουν και δεν τους αφήνουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Το ίαμα αυτό έδειξε ότι βοηθάει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά εάν οι άνθρωποι το έχουν μαζί τους και το παίρνουν εκείνη την ώρα που πάνε να πάθουν κρίση πανικού. Η εμπειρίες που μας λένε πάρα πολλοί άνθρωποι είναι συγκλονιστικές και πολύ παραπάνω από την αντίληψη που είχαμε για το βαθμό που μπορούνε να βοηθήσουν τα ιάματα. Αυτό το ίαμα μας έκανε να πιστέψουμε πως τα ιάματα μπορούν να θεραπεύσουν πολύ σοβαρές καταστάσεις και δεν είναι μόνο μια βοηθητική συμπληρωματική θεραπεία όπως πιστεύαμε πριν.

Το Ίαμα του Πανός – όπως και όλα τα ανθοϊάματα – μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές την ημέρα και για πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς καμία παρενέργεια.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ


Το Ίαμα του Ερμή είναι το ίαμα της επικοινωνίας. Μας βοηθάει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους, μας κάνει πιο εκδηλωτικούς, ευέλικτους και σίγουρους για τον εαυτό μας και τη γνώμη μας. Δοκιμάστηκε με καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις αυτιστικών παιδιών όπως και μαζί με τη Μνημοσύνη στη νόσο Αλτσχάιμερ. Είναι ίαμα που μπορεί να δοθεί πριν από συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και γενικά όταν το ζήτημα της επικοινωνίας είναι κεντρικό. Μία άλλη ένδειξη είναι στην εφηβεία όταν τα παιδιά αυτονομούνται γιατί τους δίνει αυτοπεποίθηση και καλύτερη επικοινωνία με τους συνομήλικούς τους.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ


Ο Σύμμαχος αυτός δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πολλές ευθύνες και βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, ώστε να διοικούν δίκαια και αρμονικά. Μια άλλη ένδειξη του Συμμάχου αυτού είναι στην εφηβεία όταν ο έφηβος καλείται να ελέγξει τις παρορμήσεις που του προκαλούν οι ορμονικές μεταβολές. Φαίνεται ότι η δράση του Συμμάχου αυτού είναι καλύτερη στα αγόρια απ’ ότι στα κορίτσια στα οποία δρα καλύτερα το Ίαμα της Σελήνης.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για το θυμό και τη σκληρή συμπεριφορά προς τους γύρω. Πολλές φορές η οργή και ο θυμός είναι προϊόν φόβου. Έτσι και σε περιπτώσεις που κάποιος έχει πολλούς φόβους και αντιδρά με θυμό και οργή μπορεί να χρειάζεται το Ίαμα του Άρη. Η χρήση του στην εφηβεία είναι σημαντική γιατί η έκρηξη των ορμονών πολλές φορές κάνει τους εφήβους να εμφανίζουν θυμό και σκληρή συμπεριφορά προς τους γύρω τους.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Το ίαμα αυτό είναι για την καλλιτεχνική έκφραση. Βοηθάει στο να μπορέσει να εκφραστεί κάποιος μέσω μίας τέχνης όπως χορό, μουσική, ζωγραφική, ποίηση, λογοτεχνία, κ.τ.λ. Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι με αυτό το ίαμα άνθισε η έμπνευση τους και είχαν πολύ ωραίες ιδέες που έθεσαν σε εφαρμογή. Είναι εξαιρετικό ιάμα για ανεύρεση λύσεων σε πολύπλοκες καταστάσεις και σε συνδυασμό με τη Διαύγεια ή τη Διεκπεραίωση μπορεί να κινητοποιήσει κάποιον στην επίτευξη υψηλών στόχων.

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει τις γυναίκες που υποφέρουν από προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και δυσμηνόρροια. Εκτός αυτών, ο Σύμμαχος αυτός μαζί με το Σύμμαχο Ήβη βοηθάνε τα κορίτσια στην εφηβεία να ελέγξουν τις παρορμήσεις που προκαλεί η ορμονική μεταβολή. Επίσης, είναι ο ιδανικός Σύμμαχος για την έντονη κυκλοθυμία που μπορεί να εμφανίσουν άνδρες και γυναίκες.

 

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για τις συνέπειες της ερωτικής ζήλιας. Έχει νόημα να δοθεί μαζί με την Επούλωση σε περιπτώσεις χωρισμού, όταν η αιτία είναι ότι ο ένας εκ των δύο βρήκε καινούριο σύντροφο. Το συναίσθημα της ζήλιας είναι πάντα παρόν όταν ο σύντροφός μας μας απορρίψει για κάποιον άλλον και αν και δεν το συνειδητοποιούμε εύκολα και παρ’ όλο που πολλοί ισχυρίζονται ότι δε ζηλεύουν, αυτό φαίνεται να είναι αναληθές.

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ


Για γονείς και κυρίως γυναίκες που εμφανίζουν προβλήματα όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι π.χ. για να σπουδάσουν, για να πάνε στο στρατό, κ.τ.λ. Το Ίαμα της Δήμητρας τους βοηθάει να ηρεμήσουν αλλά και να καταλάβουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Ο Σύμμαχος αυτός είναι γενικά για όλους τους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερο άγχος για τα μέλη της οικογένειας και χωρίς να το αντιλαμβάνονται, από την υπερπροστατευτική τους στάση τους κάνουν κακό. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι γνωρίζουν τι είναι καλό για τα παιδιά τους και τα πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τα αναγκάζουν να κάνουν αυτό που θέλουν αυτοί και όχι αυτό που επιθυμούν τα ίδια. Νομίζω ότι πρέπει να το παίρνουν όλοι οι γονείς που τα παιδιά τους δίνουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.


ΙΑΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ


Ο Σύμμαχος αυτός ενδείκνυται για κάθε επείγουσα κατάσταση και όπως φανερώνει και το όνομα του είναι το ίαμα που μας επαναφέρει. Είναι θα λέγαμε η ελληνική έκδοση του Rescue Remedy του Dr. Bach. Παρακάτω αναφέρονται καταστάσεις που θα μπορούσε να δοθεί ο Σύμμαχος αυτός:

 • Μετά από κάθε είδους τραυματισμό ή ατύχημα (είναι ιδανικό για τα παιδάκια που συνεχώς πέφτουν και χτυπάνε)
 • Μετά από κάθε είδους άσχημα νέα
 • Μετά από αποτυχία σε εξετάσεις
 • Μετά από εγχειρήσεις
 • Πριν και μετά τον τοκετό
 • Μετά από πολύωρα ταξίδια (ενισχύει τη δράση του Ταξιδευτή)
 • Μετά από καυγάδες (έπειτα συνεχίζουμε με το Σύμμαχο Επούλωση ή Ξεχρέωμα)
 • Μετά από επίθεση εναντίον μας
 • Μετά από κλοπή ή χάσιμο χρημάτων
 • Μετά από «χυλόπιτα» 

Γενικά μετά από κάθε τι που αλλάζει απότομα τον ομαλό ρυθμό της ζωής και μας προκαλέι σοκ.

ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει τις γυναίκες να ξαναβρούν τη θηλυκότητά τους και να αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητά τους. Έχει ένδειξη σε κάθε περίπτωση που υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση όπως επίσης και σε περιπτώσεις «ψυχρότητας», ή όταν νιώθουν πως έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τον ερωτικό τους σύντροφο. Μπορεί να δοθεί μαζί με τον Σύμμαχο Ανανέωση για να δώσει μία νέα πνοή στη σχέση.

ΗΒΗ


Η Ήβη βοηθάει τα παιδιά στην εφηβεία όπου υπάρχουν αλλαγές και έντονες εκρήξεις με αποτέλεσμα όλη η οικογένεια να βρίσκεται σε αναταραχή. Το ίαμα αυτό μπορεί να συνδυαστεί με το Ίαμα του Άρη αν υπάρχουν έντονα νεύρα και βίαιη συμπεριφορά. Με το Ίαμα της Σελήνης σε κορίτσια με έντονη κυκλοθυμία και με το Ίαμα του Δία όταν τα παιδιά δεν ξέρουν τι τους φταίει και τι θέλουν, και με το Ίαμα του Ερμή αν υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ


Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια πολύ σημαντική φάση στη ζωή κάθε γυναίκας και πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες αναταραχές. Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει πρώτα στην αποδοχή της φυσικής κατάστασης της εμμηνόπαυσης και ηρεμεί τα έντονα ψυχικά και κατά ακολουθία και τα σωματικά συμπτώματα που εμφανίζονται. Ένας πολύ καλός συνδυασμός του Συμμάχου αυτού είναι με το Ίαμα του Φοίνικα ώστε να έχουμε ένα καινούριο ξεκίνημα, καθώς και με το Σύμμαχο Αλυπία.

Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..


Ο Σύμμαχος αυτός έρχεται να μαλακώσει τον πόνο και τη θλίψη που προέρχονται από το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Μας βοηθάει να αποδεχτούμε το θάνατο και να καταλάβουμε ότι η ζωή συνεχίζεται. Μια άλλη σπουδαία ένδειξη αυτού του Συμμάχου είναι μετά από χωρισμό για να αποδεχθούμε την καινούρια κατάσταση και την αλλαγή στη ζωή μας. Μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με το Ίαμα του Φοίνικα για μια νέα αρχή. Ο Σύμμαχος αυτός πρέπει να δίνεται μετά από την Επούλωση που είναι το κύριο ίαμα για σοκ μετά από απώλεια αγαπημένου προσώπου ή από χωρισμό αγαπημένου προσώπου.

ΕΠΟΥΛΩΣΗ


Είναι το κύριο ίαμα για το σοκ από χωρισμό η θάνατο αγαπημένου προσώπου και αν παρθεί άμεσα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Αν περάσει καιρός μετά από τον χωρισμό η το θάνατο αγαπημένου προσώπου, είναι προτιμότερο να δοθεί ο Σύμμαχος Η Ζωή Συνεχίζεται μαζί με το Ίαμα του Φοίνικα, όπως αναφέρεται και παραπάνω.

ΕΞΙΛΕΩΣΗ


Είναι το ίαμα για τις τύψεις και τις ενοχές κάθε είδους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ενοχές για το θάνατο κάποιου συνανθρώπου τους, όταν για παράδειγμα αισθάνονται ότι δεν τον φρόντισαν όσο έπρεπε. Για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό για νοσηλευτές που έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το Ίαμα του Κένταυρου Χείρωνα. Επίσης βοηθά αυτούς που νιώθουν τύψεις επειδή φέρθηκαν άσχημα σε κάποιον, τύψεις ότι δεν είμαστε καλοί γονείς, σωστοί σύντροφοι, κτλ.

ΕΝΤΑΞΗ


Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές και σε αυτές δεν είναι πάντα εύκολο να προσαρμοστούμε. Η Ένταξη βοηθάει σε αυτόν τον τομέα και θα πρέπει να τη σκεφτούμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητας, όπως: όταν ένα παιδί πάει για πρώτη φορά στον παιδικό ή στο σχολείο, όταν γεννιέται ένα νέο παιδί σε συνδυασμό με το ίαμα Ένα αδελφάκι γεννιέται, όταν έρχεται πρώτη φορά η έμμηνος ρύση στα κορίτσια, όταν πάει κάποιος στο στρατό, όταν αλλάζει κάποιος δουλειά ή κατοικία, όταν μετακομίζει κάποιος στο εξωτερικό, κτλ.

ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ


Είναι το ίαμα για τη ζήλια και την άσχημη συμπεριφορά που εμφανίζουν τα παιδιά όταν γεννιέται ένα αδελφάκι. Από την εμπειρία είδαμε ότι η δράση είναι καλύτερη όταν ο Σύμμαχος αυτός συνδυαστεί με το Ίαμα της Ήρας (για την έντονη ζήλεια), με την Ένταξη (μια καινούρια κατάσταση) ή με το Ίαμα του Άρη (έντονη επιθετική συμπεριφορά). Το ίαμα αυτό μπορεί να δοθεί και σε ενήλικες που έχουν συγκρούσεις με τα αδέλφια τους μαζί με το Ίαμα του Ερμή είτε με την Συμπόρευση.

 

ΔΡΟΣΙΑ


Η Δροσιά είναι για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της χημειοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου. Η ουσιαστική βοήθεια είναι στο ψυχικό μέρος και κατ’ επέκταση, σύμφωνα με την αντίληψη του Dr.Bach και στο σωματικό.

 

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ


Η Διεκπεραίωση είναι ένας πολύχρηστος Σύμμαχος και μπορεί να δοθεί σε διάφορες καταστάσεις. Κατα κύριο λόγο βοηθάει τους ανθρώπους που θέτουν έναν στόχο αλλά στην πορεία τα παρατάνε, να δεσμεύονται και να τον εκπληρώνουν, ενώ η κυρία ένδειξη με την οποία δίνεται τελευταία είναι η κατάθλιψη. Η Διεκπεραίωση θα λέγαμε πως κινητοποιεί τους ανθρώπους και τους ξαναδίνει ελπίδα για μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή τους και συνδυάζεται με διάφορους από τους Συμμάχους:

 • Μαζί με την Απεξάρτηση βοηθάει στο να σταματήσουν διάφοροι εθισμοί όπως βουλιμία, αλκοόλ, ναρκωτικά, τσιγάρο κ.λ.π.
 • Μαζί με την Αλυπία ή τη Χαρά ή το Ίαμα του Φοίνικα μπορεί να δοθεί σε κάθε μορφής κατάθλιψη.
 • Μαζί με τη Συγκέντρωση ή τη Διαύγεια σε μαθητές και σπουδαστές που διαβάζουν για να είναι επικεντρωμένοι στο στόχο τους.
 • Μαζί με το Ίαμα του Απόλλωνα όταν χρειάζεται έμπνευση για την ολοκλήρωση ενός έργου.

 

ΔΙΑΥΓΕΙΑ


Η Διαύγεια είναι ο Σύμμαχος που μας βοηθάει να πάρουμε μια απόφαση για κάποιο θέμα, αφού πρώτα το δούμε καθαρά από όλες τις πλευρές του. Επίσης φαίνεται να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συγκέντρωση, όπως για παράδειγμα σε άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠ_Υ) γιατί βοηθάει στο να είναι κάποιος σε εγρήγορση όταν ασχολείται με κάτι. Σε πολλούς μαθητές ή σπουδαστές, δίνουμε Διαύγεια αν ο Σύμμαχος Συγκέντρωση φαίνεται να μη βοηθάει ιδιαίτερα. Μπορεί να συνδυαστεί με τη Μνημοσύνη που βοηθάει στον τομέα της μνήμης, με το Ίαμα του Απόλλωνα αν χρειαζόμαστε έμπνευση σε αυτά που κάνουμε, με τη Διεκπεραίωση όταν έχουμε μια δουλειά που πρέπει να γίνει και απαιτεί έντονη νοητική προσπάθεια. Επίσης βοηθάει εξαιρετικά όταν ασχολούμαστε με τον διαλογισμό καθώς “καθαρίζει” το νου από τις επίμονες σκέψεις.

 

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ


Η Γονιμότητα βοηθάει τις γυναίκες που δεν έχουν οργανικά προβλήματα να συλλάβουν κι επίσης να κρατήσουν το έμβρυο. Ένας από τους κυριότερους φόβους των γυναικών είναι η εγκυμοσύνη. Στα 24 χρόνια που εξασκώ ομοιοπαθητική παρατήρησα ότι τουλάχιστον μια στις τέσσερις γυναίκες έχει έντονο φόβο να μείνει έγκυος είτε γιατί φοβάται τους πόνους του τοκετού είτε γιατί νιώθει ανασφάλεια αν μπορεί να τα καταφέρει ως μητέρα είτε ότι θα βγει από τους ρυθμούς της και θα αλλάξει για πάντα η ζωή της. Η Γονιμότητα μαζί με τη Διεκπεραίωση φαίνεται να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ


Η Βεβαιότητα είναι το ίαμα της αυτοπεποίθησης. Είναι από τα πολύχρηστα ιάματα και έχει μεγάλο εύρος ενδείξεων. Θα το σκεφτούμε σε περιπτώσεις που κάποιος δίνει εξετάσεις (μαθητές, σπουδαστές) έχει να κάνει μια παρουσίαση σε κοινό, να του πάρουν συνέντευξη αλλά και σε κάθε περίπτωση που κάποιος νιώθει ότι έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και θέλει να το αλλάξει. Η Βεβαιότητα μαζί με το Ίαμα του Ερμή μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να γίνει πιο εξωστρεφής, πιο ομιλητικός και να δημιουργεί ευκολότερα σχέσεις με τους συνανθρώπους του, είτε επαγγελματικές, είτε φιλικές είτε ερωτικές.

 

ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ


Η Αρρενωπότητα βοηθάει τους άνδρες να αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητα τους. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ανικανότητας που οφείλονται σε ψυχολογικούς λόγους. Επίσης ο συνδυασμός με τη Bεβαιότητα έχει καλά αποτελέσματα όταν υπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση.

 

ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ


Η Αποφόρτιση είναι ο Σύμμαχος που δίνεται πιο συχνά από όλους τους άλλους, γιατί δημιουργήθηκε για το καθημερινό άγχος και τις σκοτούρες της ζωής που μας αποδιοργανώνουν και μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελό μας. Για τον λόγο αυτό μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς από τους Συμμάχους:

 • Με το Ίαμα του Πανός σε περιπτώσεις κρίσεων πανικού όπου συνυπάρχει μια διαρκής αγωνία.
 • Με τη Βεβαιότητα όταν ταυτόχρονα με το στρες υπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση.
 • Με την Επούλωση μετά από χωρισμό ή θάνατο αγαπημένων προσώπων.
 • Με τη Διαύγεια ή τη Συγκέντρωση σε μαθητές και σπουδαστές που έχουν πολύ άγχος όταν διαβάζουν.
 • Με το Ίαμα του Ερμή όταν έχουμε κάποια συνάντηση που μας αγχώνει και που το ζήτημα της επικοινωνίας είναι πολύ σημαντικό.
 • Με το ‘Ιαμα του Φοίνικα όταν μετά από μια αποτυχία υπάρχει μαζί με τις μαύρες σκέψεις απελπισίας  και έντονο στρες, με την έννοια του «πως θα τα βγάλω πέρα».


ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η Απεξάρτηση είναι ο Σύμμαχος που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κόψει κάποια συνήθεια, όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα γλυκά, ακόμη και τα ναρκωτικά. Η βοήθεια κι εδώ είναι στο ψυχικό μέρος και όχι στα σωματικά συμπτώματα που έχουν να κάνουν με τη στέρηση κάποιας ουσίας. Τα καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν σε συνδυασμό με τη Διεκπεραίωση. Έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία σε περιπτώσεις παχυσαρκίας (για χάσιμο βάρους), διακοπής καπνίσματος και αλκοόλ. Σε άλλες περιπτώσεις αρκεί η δράση των ιαμάτων ενώ σε άλλες χρειάζεται και πρόσθετη βοήθεια με ομοιοπαθητική, ψυχοθεραπεία, κτλ.

 

ΑΛΥΠΙΑ


Είναι για τη θλίψη και τη μελαγχολία που προκύπτουν από τις ατυχίες, αποτυχίες και απογοητεύσεις της καθημερινής ζωής. Η Αλυπία είναι επίσης ένας Σύμμαχος που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς άλλους Συμμάχους:

 • Με την Αποφόρτιση όταν εκτός από την έντονη θλίψη συνυπάρχει και στρες.
 • Με το ‘Ιαμα του Φοίνικα όταν μετά από κάποια αποτυχία  η λύπη είναι το κυρίαρχο συναίσθημα.
 • Με την Επούλωση ή το Σύμμαχο Η ζωή συνεχίζεται μετά από χωρισμό ή θάνατο αγαπημένων προσώπων.
 • Με τη Χαρά ή τη Διεκπεραίωση σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
 • Με τη Βεβαιότητα σε περιπτώσεις που εκτός από τη θλίψη υπάρχει και πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. 

 

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Η Ακτινοβολία της Αγάπης είναι για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της ακτινοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου.