Ενδείξεις Συμμάχων

Εδώ θα βρείτε νέες ενδείξεις για τους Συμμάχους οι οποίες προέκυψαν από την κλινική εμπειρία. Πολλές από αυτές τις νέες ενδείξεις τις μετέφεραν άνθρωποι που πήραν τα ιάματα και παρατήρησαν αλλαγές. Αυτό δείχνει ότι οι Νέοι Σύμμαχοι έχουν πολύ μεγαλύτερο θεραπευτικό φάσμα από αυτό που αναφέρεται στο βιβλίο.

Από την εμπειρία των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το Σύμμαχο “Η ζωή συνεχίζεται” φάνηκε μια νέα χρησιμότητά του. Ο Σύμμαχος αυτός μπορεί να δοθεί και σε περιπτώσεις χωρισμού όπου δεν υπάρχει θάνατος αλλά ο χωρισμός είναι οριστικός και στην ουσία πρέπει να παρθεί η απόφαση πως η ζωή συνεχίζεται. Μπορεί επίσης να δοθεί και όταν αποχωριζόμαστε πράγματα η καταστάσεις με τα οποία υπήρχε μεγάλο δέσιμο π.χ όταν αλλάζουμε σπίτι, γραφείο κ.λ.π και είμαστε γεμάτοι νοσταλγία και κολλημένοι στο παρελθόν. Ο Σύμμαχος αυτός μας βοηθάει να “ξεκολλήσουμε” και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Ένας άλλος Σύμμαχος που έχει νέες ενδείξεις είναι η “Εξιλέωση” όπου μπορεί να δοθεί και σε καταστάσεις που δεν υπάρχει θάνατος αλλά υπάρχουν έντονες τύψεις για κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε ή είπαμε. Το κλειδί για να δοθεί η “Εξιλέωση” είναι να υπάρχουν έντονες τύψεις.

Η “Ένταξη” είναι ο Σύμμαχος για την προσαρμογή σε μία νέα κατάσταση, έτσι θα τη σκεφτούμε σε περιπτώσεις αλλαγής κατοικίας, επαγγέλματος, παρέας, ή γέννησης παιδιού. Επίσης μπορεί να δοθεί σε κάποιον όταν χρειάζεται να γίνει πιο ανοιχτός και δεκτικός π.χ .όταν πρόκειται να παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο. Καλά αποτελέσματα έχει επίσης σε περιπτώσεις αλλεργίας γιατί στην ουσία η αλλεργία είναι η μη αποδοχή κάποιας ουσίας.

Η “Συμπόρευση” αφορά την εσωτερική αρμονία σε μία ομάδα. Μπορεί να δοθεί και σε ζευγάρια που μαλώνουν συχνά. Μια άλλη ένδειξη αφορά την αρμονία μεταξύ των διαφορετικών μερών μας π.χ την αρμονία μεταξύ νου και σώματος όταν κάτι χρειάζεται επιδεξιότητα π.χ. μουσικοί, ζογκλέρ και γενικά άνθρωποι που είναι αδέξιοι.

Ο Σύμμαχος “Ένα αδελφάκι γεννιέται” μπορεί να δοθεί και σε περιπτώσεις που εμφανίζεται ζήλια όχι προς αδέλφια αλλά προς ένα νέο άτομο που έρχεται σε μία παρέα. Επίσης μπορεί να δοθεί σε αδέρφια μεγαλύτερης ηλικίας όταν υπάρχει ζήλια μεταξύ τους.

Ο Σύμμαχος “Μετά το πάρτι” μπορεί να δοθεί και σε περιπτώσεις που υπάρχει υπερβολή όχι μόνο σε αλκοόλ αλλά και όταν φάγαμε υπερβολικά η καπνίσαμε πολύ η ήπιαμε πολλούς καφέδες κ.λ.π.

Η “Διεκπεραίωση” είναι ο Σύμμαχος για να δεσμευτούμε απέναντι σε κάτι και πολλές φορές θα δοθεί παράλληλα με άλλους Συμμάχους. Συγκεκριμένα:

  • Μαζί με την “Απεξάρτηση” θα βοηθήσει να κοπεί μία κακή συνήθεια.
  • Μαζί με τη “Συγκέντρωση” όταν κάποιος μελετάει.
  • Μαζί με την “Ένταξη” όταν υπάρχει η ανάγκη προσαρμογής σε νέα δεδομένα.
  • Μαζί με το “Ίαμα του Απόλλωνα” για να βοηθήσει καλλιτέχνες στη δουλειά τους.

Επίσης μπορεί να δοθεί σε ανθρώπους που συνεχώς αργούν στα ραντεβού τους.

Παράλληλα με τη ‘Δροσιά” και την “Ακτινοβολία της αγάπης” μπορεί να δοθεί και η «Αλυπία» γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις συνυπάρχει συνήθως κατάθλιψη.

Η «‘Επούλωση” εκτός από χωρισμό μπορεί να δοθεί για κάθε είδους τραύμα ακόμα και σωματικό, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτα πρέπει να δίνεται το “Ίαμα Άμεσης Επαναφοράς”.

Η “Γονιμότητα” μπορεί να δοθεί και στην περίπτωση που μια μητέρα έχει άσχημη σχέση με το παιδί της γιατί βοηθάει να είναι ζωντανός ο δεσμός μεταξύ τους.

Η “Απεξάρτηση” βοηθάει εκτός του να κόψουμε μία συνήθεια και στο να κόψουμε σχέσεις με κάποιο η κάποια άτομα που νοιώθουμε εξαρτημένοι. Ο καλύτερος τρόπος για όλες τις περιπτώσεις είναι να δοθεί για μία εβδομάδα η “Διαύγεια”, μετά για μία εβδομάδα η “Διεκπεραίωση” και μετά η “Απεξάρτηση” για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η “Ομορφιά της ωριμότητας” μπορεί να δοθεί και σε άνδρες ηλικίας 45-55 ετών όταν περνάνε αυτό που λέμε ανδρική κλιμακτήριο. Σε γυναίκες που εμφανίζουν κατάθλιψη στην κλιμακτήριο η “Ομορφιά της ωριμότητας” είναι καλό να δίνεται μαζί με την “Αλυπία”. Αν υπάρχουν πολλά νεύρα καλό είναι να δοθεί μαζί με το “Ίαμα του Άρη” και αν υπάρχει πολύ άγχος να δοθεί μαζί με την “Αποφόρτιση”.

Η “Μετάβαση” μπορεί να δοθεί κάθε φορά που υπάρχει έντονος φόβος για το άγνωστο. Π.χ πριν από χειρουργικές επεμβάσεις, πριν από ύπνωση και γενικά πριν από καταστάσεις όπου δεν υπάρχει έλεγχος ούτε εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί. Μπορεί να δοθεί σε ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν διαλογισμό.

Το “Ίαμα της Σελήνης” είναι καλό να δίνεται στα κορίτσια μαζί με την “Ήβη” στην αρχή της εφηβείας γιατί μπορεί να βοηθήσει στο να μην εκδηλωθούν ανωμαλίες στην περίοδο.

Το “Ξεχρέωμα” είναι καλό να δίνεται για 3-4 μέρες μετά από κάθε κατάσταση που υπάρχει ένταση η καυγάδες με κάποια άτομα έτσι ώστε να μην εντυπωθούν τα αρνητικά συναισθήματα. Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί άνθρωποι σταματούν τη λήψη τού ιάματος αυτού γιατί τις πρώτες μέρες αναβίωσαν διάφορα συναισθήματα από το παρελθόν και βέβαια τα περισσότερα δεν ήταν ευχάριστα, όμως αυτό είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπορούν να επιλυθούν παλιές συγκρούσεις και πληγές αν δεν έρθουν ξανά στην επιφάνεια. Θεωρώ ότι το “Ξεχρέωμα” είναι ο σπουδαιότερος από όλους τους Συμμάχους και ότι ο καθένας μας τον χρειάζεται για πολύ καιρό. Όσοι άνθρωποι πήραν το ίαμα αυτό για αρκετό διάστημα είδαν πολύ μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους, γι’ αυτό συστήνω να παίρνει το Σύμμαχο αυτό κάποιος που είναι σε φάση αναθεώρησης της ζωής του και θέλει πραγματικά να αλλάξει το παρελθόν του και ότι πρέπει να τον πάρει για τουλάχιστον έξι μήνες συνεχόμενα.

Το “Ίαμα της Δήμητρας” μπορεί να δοθεί όταν υπάρχει έντονη ανησυχία όχι μόνο από έναν γονιό προς το παιδί του, αλλά γενικά σε άτομα που βιώνουν έντονη ανησυχία για κάποιο πρόσωπο και η οποία δεν τους αφήνει να ησυχάσουν, π.χ. για το σύντροφο, για κάποιο φίλο, για τους γονείς, όταν φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα κ.λ.π.

Ο “Ταξιδευτής” μπορεί να δίνεται στα παιδιά που βλέπουν πολύ τηλεόραση η παίζουν πολλές ώρες στον υπολογιστή, καθώς και σε ανθρώπους που η δουλειά τους είναι πολλές ώρες στον υπολογιστή π.χ γραφίστες, μηχανικοί κ.λ.π.

Το “Ίαμα του Ερμή” βοηθάει να γίνουμε πιο δεκτικοί στις απόψεις των άλλων και είναι πολύ χρήσιμο σε πωλητές όπου η επικοινωνία είναι το κεντρικότερο θέμα. Μας βοηθάει να περάσουμε στους άλλους τις απόψεις μας χωρίς να είμαστε δογματικοί.

Το “Ίαμα του Δία” εκτός των άλλων είναι για ανθρώπους που είναι αυστηροί με τον εαυτό τους, αυτοτιμωρούνται και κάνουν διαρκώς αυτοκριτική. Είναι για τους ανθρώπους που νοιώθουν ότι οι άλλοι τους χρωστάνε και που είναι αγνώμονες και υπερόπτες.